mUnyimCaixa

la caixa que xuma

dilluns, 19 de setembre del 2011

Creuament de camins

En la vida, tant en els àmbits personal com professional, el camí va prenent destins capriciosos i, molt sovint, no previstos per qui posa les cames i el cor que les anima. Els empleats i empleades de les caixes d'estalvis, en conjunt, som un col·lectiu que estem tancant un cicle, veiem com està finalitzant una llarga etapa.

Una part d'aquests empleats continuarà treballant a les mateixes entitats on ho han fet tota la vida, però a la façana en comptes de posar-hi "Caixa" hi posarà "Banc". Aquestes entitats diran que s'han vestit de Banc perquè les han obligat, i asseguraran que dins (molt a dins del seu cor) continuen sent i comportant-se com la caixa de sempre.

Però per a una altra part dels empleats el futur no sembla tan clar: les possibilitats que s'obren són incertes. Si l'entitat per la que treballen està "touché" i necessita una transfusió de capital públic, el seu destí passarà a estar regit pel FROB-Banc d'Espanya. Si l'entitat per la que treballen està amb respiració assistida, però algun inversor hi veu interès, també canviaran d'amo.

A aquest grup d'empleats i empleades de futur incert, els volia proposar una lectura i un vídeo:

· la lectura: aquest post d'en Josep M. Lozano "Interrogants personals i professionals"

· el vídeo: el discurs d'Steve Jobs (Apple) a la Universitat d'Stanford.




Dediqueu-hi 15 minuts. Deixeu reposar i tindreu més eines per decidir què fer a la cruïlla de camins que se'ns presenta.

1 comentari:

  1. Me han gustado mucho, y una vez que reflexionas sobre el video lo primero que piensas es "qué lástima no ser lo suficientemente valiente para elegir el camino que el corazón te dicta". De todos maneras, a lo mejor no necesitemos ser valientes, a lo mejor la vida nos da (como dice él) con un ladrillo en la cabeza y nos empuja a hacer algo con lo que realmente seamos felices.
    Un saludo

    ResponElimina