mUnyimCaixa

la caixa que xuma

dijous, 17 de febrer del 2011

Aquells meravellosos artefactes


El treball fa temps que ha desbordat les fronteres que tradicionalment havia tingut per envair l'espai privat de l'individu. El súmmum de la finor en aquest procés és l'obsequi per part de l'empresa als seus empleats d'artefactes tecnològics d'última generació per ajudar-los a transportar la feina fora de l'espai del seu treball (portàtils, telèfons mòbils…).

La perversió és tal que alguns empleats se senten tot cofois de disposar d'aquests grillons del s. XXI i ho exhibeixen emfàticament entre els seus col·legues com a signe de distinció i de bona posició dins l'organització. M'he arribat a trobar algun company d'Unnim que estava orgullós que li habilitessin el telèfon mòbil per tal de rebre trucades de feina a l'estranger mentre estava de vacances.

Aquesta nova tendència professional ja té nom ("always on" o "sempre connectat") i m'aventuro a dir que una sèrie de patologies, principalment psíquiques, tenen una més que probable relació.

Les empreses més innovadores i exitoses saben que els seus treballadors necessiten oxígen, per donar el millor de sí mateixos i poder ser creatius i eficaços en el temps efectiu de treball. Si l'empresa desplega la seva presència a les 24 hores del dia (o gairebé) de la vida de l'individu, l'únic que pot esperar és mediocritat, transmissió de la pressió en cadena i, en definitiva, cavar la pròpia tomba.

2 comentaris:

  1. Tinc mòbil d'empresa, i de moment, tinc clar que a partir de les 15h., es queda a un calaix de casa meva fins el dia següent, va bé quan has de sortir de l'oficina o per contactar amb algun client, però no perquè et truquin per la tarda, tenim que ser nosaltres els que posem el límits.

    També vull comentar, que és IMPRESCINDIBLE, que quan tinguem vacances podem desconectar. Ara mateix la nostra feina no es agraïda, ni per part dels clients ni per part dels teus superiors, facis el que facis volen més.

    Segons diuen a les reunions de Zona, sobra molta gent; i la següent frase és, aquest any les oficines de 2 han de fer vacances compartin amb les de 4. Però no veuen que això ÉS IMPOSIBLE de coordinar. Aqueste oficines abans eren de 3, i les de 4, abans de 5 o 6. No només estem "putejats" tot l'any, a més quan hem de fer vacances també, va home va, basta jaaaaa!

    ResponElimina
  2. Estaria molt bé que tothom apliqués aquesta política de mòbils al calaix... És el que s'ha de fer!
    Quant a les vacances d'oficines de 2 persones, tal i com han informat els companys de Comfia-Unnim, arran de les queixes que van fer arribar a RRHH, totes les oficines de 2 persones tindran suplents en el periode de vacances d'estiu. Si hi ha DZ que no volen complir aquestes instruccions, s'ha de posar en coneixement d'algun delegat sindical. Aquesta no és la política oficial de l'empresa...

    Salut!
    Munnyidor

    ResponElimina