mUnyimCaixa

la caixa que xuma

dijous, 29 de setembre del 2011

graó a graó, directes a l'infern



Aquest matí un company em comentava com, notícia a notícia i assumides poc a poc, les coses es digereixen millor. Tant millor, com que estem en una situació que haguéssim considerat totalment impossible fa dos anys, i ara l'assumim com la més natural del món.

Demà el benvolgut Gobernador del Banco de España,
Miguel Ángel Fernández Ordoñez, agafarà les regnes del que queda de les nostres caixes, i nosaltres ho veurem tranquil·lament per la tele, entre la notícia d'un volcà a El Hierro i del nou partit del Barça. I ens la menjarem amb patates.

Amb patates ens estem menjant tot l'orgull que teníem per estar treballant en una caixa. Amb mongetes, tot l'esforç per aconseguir els objectius que ens manaven perquè era el que s'havia de fer. I amb sorbet de llimona la idea que la nostra feina era un lloc de treball estable i fix.

Fem cadascú de nosaltres una reflexió sobre què ha passat.

I comencem a pensar com a col·lectiu, si no volem que de baixada a aquest particular infern, en el següent graó d'aquesta tètrica i lenta caiguda a qui se'ns mengin sigui a nosaltres.


28 comentaris:

  1. alucino que 32 persones hagin votat en aquest blog que Jordi Mestre és millor que Bob Esponja!!
    El "gran" Jordi Mestre, el nen prodigi que va entrar als 14 anys a CS i s'ha convertit en l'exemple perfecte del Principi de Peter: un executiu va escalant càrrecs en l'empresa fins arribar a ocupar el càrrec pel que resulta un total incompetent.
    Qui li havia de dir a JOrdi Mestre el Maig de 2006,flamant nou DG,mentre s'omplia la boca amb el nom de CS als discursos corporatius, que en 5 anys portaria a la desaparició aquella CS que ell deia que estimava més que ningú, perquè ell havia començat de botones als 14 anys.
    Només d'ocupar el càrrec li fa faltar temps per deixar-li 54 milions d'euros a Fernando Martín, expresident del Real Madrid!! Els fundadors de CS es devien remoure dins la seva tomba aquell dia!! Què té a veure l'esperit de la caixa comarcal,assistencial,que vàrem fundar fa 150 anys, amb deixar-li 9.500 milions de pessetes a un expresident del Real Madrid per fer un pilotasso borsari???,devien pensar els fundadors dins la seva tomba.
    etc.

    ResponElimina
  2. Quanta raó tens !! El Jordi Mestre no està legitimat per estar al capdavant ni 1 minuts més.
    No hem arribat fins aqui per mala sort, ni per culpa de la coyuntura econòmica, senzillament hi hem arribat per tot un seguit de decisions que han pres el nostres notables directius, presos per l’avarícia, per que realment es van creure que erem una caixa global (i no social) o per incompetència, és igual, però el màxim exponent d’aquests directius és el Jordi Mestre.

    A hores d’ara cal reflexionar sobre que ens espera.
    Als representants de CCOO els demano que facin tot el possible per fer fora al Jordi Mestre, per pur sentit comú, i per donar un missatge de que si hi ha alguna possibilitat de surti-nos-en (que ho dubto) que almenys a partir de demà tots els empleats vegin que les coses canvien.
    Que podem esperar d’un equip directiu que ens ha dut fins aqui, i que estant to el dia barallant-se els ex d’una banda contra els ex d’un altra. Això no té sentit, cal un canvi radical i que la plantilla puguem creure en alguna cosa, al menys tenir l’esperança de que ens en podem sortir.
    Jo soc una ex Sabadell, i havia cregut les paraules del J.Mestre, fins i tot li tenia admiració, però ara estic tant defraudada que començo a perdre tota esperança en el futur d’aquesta empresa.
    Sento enveja (sana) dels prejubilats amb el 90% del sou i tant tranquils a casa seva, i dels llestos que han passat per caixa per cobrar la indemnització. Segurament no hi ha res a criticar-los, els que ho van fer van ser valents i van preveure tot el que ens ha arribat, bona sort per ells. Però per primera vegada penso que el millor és començar a buscar una alternativa fora d’aqui i confiar en que seré tan afortunada en cobrar uns quans milers d’euros.

    ResponElimina
  3. a l'empleada trista:
    no facis res, quedat quieta, que el Banc d'Espanya ha donat ordre al Sr Fainé de què es quedi Unnim urgentment. "La Caixa" ja està fent la due diligence.
    Si vols saber el teu futur, contacta amb algú de Caixa Girona que t'expliqui com els ha anat l'absorció

    ResponElimina
  4. Com be diu la companya, tots estem en el mateix titanic que s'enfonsa. Sembla mentida que no s'adonin d'això, sembla que treballem en empreses diferents.
    Per l'ambició dels directius rebrerem tots !!

    ResponElimina
  5. A l'anónim. I com ha anat l'absorció a Caixa Girona? No conec ningú de Caixa Girona jo..

    ResponElimina
  6. Es demana que marxi el Jordi Mestre i que com creieu que marxara, amb la butxaca plena no com els de les trixeres. El problema mes gran es com queda la plantilla a futur. Per cert a Caixa Girona van fer el quels i va rotar.

    ResponElimina
  7. Es podria fer una pelicula sobre en Jordi Mestre. Com fer-s'ho per rebre el 2006, de mans d'en Rifà (en Rifà! jeje,el directiu més tímid,prudent i poruc que s'hagi vist) una entitat de 150 anys d'història que havia sobreviscut fins i tot a guerres, "l'entitat de referència de Catalunya",que deien ells als discursos, com rebre aquesta fantàstica herència el 2006 i amb només 5 anys aconseguir que tot això valgui 1 euro. I no només això, sinó a més a més seguir manant i ni tan sols ser investigat per aclarir la seva gestió professional. Gran película.
    Per cert,conec un empresari a qui els brillants executius del departament de risc li tocaven els pebrots cada any amb la història que el balanç fiscal no declarava prou beneficis, i per això li rebaixaven la pòlissa,...ahir me'l vaig trobar i s'estava partint de riure. La seva empresa encara aguanta sense problema i resulta que el balanç que no quadra és el de la caixa!
    I aquell director de zona que es passejava per les oficines amb un llistat de 10 clients amb els que,segons ell, la caixa hi perdia 1 euro, 3'51 euros, 0'57 centims d'euro,... i que això era imprescindible arreglar-ho per la proxima visita de seguiment.... mentre la cúpula directiva invertia milions d'euros(mils de milions de pessetes!!) en projectes ruinosos que no tenien res a veure ni amb el Vallès, ni amb Catalunya, ni amb l'economia productiva, ni amb la proximitat,ni amb la innovació,ni amb l'exportació, ni amb la raó de ser d'una caixa d'estalvis!!
    Repeteixo: com fer tots aquests disbarats, sobreviure, seguir manant, no ser sotmès a responsabilitat pública,.....quin crack de les finances!

    ResponElimina
  8. Empleada trista ex-Sabadell, que tinc dubtes que ho siguis.... Aqui hi ha molt missatge malintencionat, i al darrere molts directius fent campanya per fer fora a l'actual director general i que l'entitat passi a mans d'uns quants directius ex-Terrassa. No dubto que l'actual director tingui la seva responsabilitat, que segur que la te, pero el pitjor que ens podria passar es quedar en mans de segons qui. No son l'exemple de la bona gestio, ni de la transparencia, ni de les bones practiques (val mes que determinats temes no surtin mai a la llum perque sortiriem als diaris!), sino de l'anacronisme i d'un estil dictatorial. Senyors de CCOO aquest espai va neixer amb aquest objectiu? Permetre que els interessos particulars d'alguns sectors de la caixa malmetin i enverinin l'ambient dels que hi treballen? Tenint en compte que aixo es un espai public a l'abast de qualsevol ciutada del carrer, se n'adonen del mal que ens pot acabar fent a la nostra imatge i de rebot, als empleats de base? Reflexionin, perque al final esta sent un espai perque determinats empleats d'una de les caixes facin una campanya encoberta de descredit. Que estrany no sentir cap critica cap a l'anterior director general... Que no ha tingut res a veure amb la situacio amb la que ens trobem??

    ResponElimina
  9. Respecte el darrer comentari, qui ho fa no ha entés de què va un bloc...
    Jo no he vist cap comentari en que s'insulti ningú. Les opinions són lliures i les hem de respectar.
    Ni fem censura d'opinions ni és un bloc de CCOO, sinó d'un grup d'afiliat@s a aquest sindicat que només expressem les NOSTRES opinions personals. Per a saber el que pensa CCOO-Unnim: http://www.ccoounnim.org

    Fdo: Munnyidor

    ResponElimina
  10. A l'empleat crític amb aquest bloc del post del dia 4:

    Es podria fer un comentari bastant llarg però seria pesat i no tindria interés. Ja ha replicat molt encertadament el Munnyidor.

    Només vull comentar la frase que diu literalment---> "se n'adonen del mal que ens pot acabar fent a la nostra imatge?"
    Company:
    El mal a la imatge fort, greu i insalvable ja està fet des de que es van suspendre 2 test d'estrés, i des de que ha sortit a tots els mitjans i a totes les tertúlies que el FROB ha valorat l'entitat a zero, i ha pagat 1 euro simbòlic per tot el balanç. I això ha passat per culpa d'uns responsables concrets, company, no per culpa d'aquest innocentíssim bloc. I aquesta imatge perduda ja no és possible recuperar-la. Ara ja és tard, el futur de la caixa i dels treballadors ja no té res a veure amb això, i menys amb aquest bloc.
    Però és veritat que avui i pròximament s'està fent un nou mal d'imatge: és precisament que l'opinió pública i els clients s'indignen de veure que els directius responsables d'això continuen manant, enlloc de ser investigats i depurades les responsabilitats, si n'hi ha ( i en canvi ells, els clients i les empreses, són els que paguen la duresa de la crisi)
    Saps què pensa la gent quan s'assabenta, per exemple,de l'informe de ELPAIS sobre la CAM del passat diumenge? Doncs que si ho van fer els de la CAM...també podria ser (podria ser, en condicional) que ho hagin fet els altres.
    Company, et preocupa sortir als diaris! Tranquil, als diaris, directa i/o indirectament, ja hi hem sortit, i la devastació de la imatge de la caixa ja està feta. En canvi,la imatge dels responsables reals de què la caixa hagi acabat així segueix neta,perquè continuen manant, com si no haguéssin fet cap error professional. Al llarg dels anys he conegut companys empleats acomiadats per coses que,comparades amb la magnitud dels errors fets "allà dalt", eren insignificants.
    No et preocupis tant d'aquest petit bloc de 4 gats(amb perdò!!)que ens desfoguem sense capacitat de fer mal a ningú... perquè el mal autènticament greu ja està fet, i no l'hem fet ni tu(suposo!) ni jo.
    Amén

    ResponElimina
  11. Torno a ser la ex empleada trista de CS, i en cap moment he volgut donar cap missatge subversiu ni res d’això. Unicament demanava 2 coses: 1- coherència, , i 2 un canvi radical a la caixa. Fins i tot, crec fermament que per que parlem d’un canvi de debò, la persona que tingués de dirigir la caixa hauria de ser una persona nova, cap ex CS ni CT. Una persona de fora, amb les idees clares, que aportés aire fresc i sense estar “contaminada” pel passat de cap caixa i, sobretot, que generes ilusió en la plantilla.

    ResponElimina
  12. Matitzo/aclareixo el meu comentari del dia 4. Estic totalment d'acord amb el 2on comentari fet per l'empleada trista. Jo tambe ho estic, i costa mantenir la moral en una situació com aquesta. M'indignen notícies com les de NovaCaixaGalicia o la CAM. Es immoral que els responsables maxims de les entitats marxin amb aquestes quantitats a les butxaques, mentre els "matxaques" ens estem jugant el lloc de treball. Ara bé, la major part dels comentaris d'aquest post es centren en crítiques a una única persona, que segur que té la seva responsabilitat, però que no és l'únic que ens ha portat a aquesta situació. Se'm fa estrany, i em molesta molt, que ningú s'enrecordi dels que ja han marxat. Com és que ningú, davant les notícies que estan sortint sobre CAM o NCG, pregunta quants diners s'ha emportat l'anterior director general? Perquè que jo sàpiga, el que està ara al davant, amb el FROB al 100% , podria ser que el fessin fora sense un euro... Però els altres segur que tenen els diners dipositats en una altra entitat.... Ah! però d'aquest no se'n recorda ningú, oi? Que estrany.... I per finalitzar, ja sé que surtim cada dia als diaris, ja ho pateixo, ja... com tots els empleats que no en tenim la culpa de ser on sóm. Però a qui beneficia el comentari fet el dia 2 que diu que es podria fer una pel·licula sobre en Jordi Mestre??? Per mi, està molt clar. Si CCOO pensa que tenir aquest bloc vinculat a la seva secció sindical és el més adequat allà ells, però en la meva opinió està donant cobertura a un determinat sector de la caixa que té uns interessos concrets. Námaste!

    ResponElimina
  13. Pero que pasa con tanta historia de la indemnizaciones, vamos a ver, si yo gano 50.000 y me tocan 300.000, pues el que gane 500.000 le tocan 3 millones. Eso es lo acordado y hay que respetarlo. Lo que no vale es el cuento que a los que ganan más hay que joderles. Si asi lo han pactado la direcciones de la caja con el comité, pues hay que respetarlo, si no haber pactado otra cosa. Los acuerdos son públicos y todos los conocian. Al final, después de tanta historia ya veréis como nos iremos con lo puesto.

    ResponElimina
  14. Per anonim del 5.10 a les 22,34.SEgur que tens part de raó pero, sols part crec que defenses a un amic que a més a més ningú ataca sols es comentan fets i punts de vista de la demes gent, si creus que es un atac o veus amb ulls d´amic, vol dir que sense ser neutral.
    Es clar que els que han marxat tenen part de culpa peró en Mestre també estaba al seu costat par.lo de CS, i segur que escoltaba i opinaba, crec que era un mes amb el seu vot i segugur que podria haber fet quelcom mes, es mes si no estaba d´acord ja que veia que anavam malament es a dir al abisme podidra haber fet un acta de que avui tots estariem d´acord DIMITIR per no veure clara la situació, si no ho va fer pues ajo i agua ara sols queda ell. El poder enlluerna.

    ResponElimina
  15. Vaja veig que esteu ben informats del que ha cobrat (i no ha ingressat). Ara nomes falta que sortim als diaris com ha passat amb altres entitats

    ResponElimina
  16. He vist a la premsa que es fan molts elogis a Caixa Ontinyent i Caixa Pollença, perquè han sobreviscut a l'escabatxina com a entitats independents solvents, en haver respectat de veritat els principis fundacionals de les caixes(proximitat real al territori i prudència sense endeutar-se,administrant només els recursos dipositats dels clients)
    M'agradaria,per curiositat, que algú investigués si Caixa Manlleu i/o Caixa Manresa i/o una fusió Manlleu+Manresa, hauria superat els tests d'stress i els ratios de solvència imposats, i hauria pogut sobreviure com a caixa catalana independent,respectant l'esperit i la missió dels fundadors de les caixes.

    ResponElimina
  17. Que treurem d´investiga ara ja tot esta perdut, 150 anys per a norris, grans esforços de molts companys per res. Crec que el pitjor es que tots hem estat enganyats amb nous rums la veritat es que presentació ja vara esser un presagi, hasta ens varem marejar, i per fi hem arrivat al port de la desesperança, engoixa, manca de tranquilitat, desconfiança dels clients, millor no seguir per no plorar, gracies per res.

    ResponElimina
  18. Sincerament, crec que Jordi Mestre s'ha equivocat, ha pres decissions que no han estat encertades, com la fusió amb CT. Vist el que s'ha vist, no tenia cap sentit. Encara que tinc que dir que crec que el que realment es volia es una fusió amb CAI, La Rioja i Canarias (ATCA), i la Generelitat es va negar. Com que no podíem continuar sols es va optar per aquesta fusió (UNNIM), i no ha funcionat per varis motius, canvis a la normativa BEspanya i un tema important, la filosofia de les dues formes de pensar (C.Manlleu tenia poca presència) diferents i que és difícil que funcionin, la única forma és que els empleats que estem sota (de Director cap a baix), que si que sóm iguals estiguem units.

    Em dona rabia quan algú comença a pensar que si sobra gent: els més grans, serveis centrals, ...; no podem pensar així, no sobra NINGÚ, tenim que lluitar perquè això sigui així.

    Que hem fet malament els que trebsllem a oficines o a Serveis Central, que hagi provocat aquesta situació?

    HEM D'ESTAR UNITS, TOTS. I fer el que tinguem que fer, TOTS.

    ResponElimina
  19. A veure, si tenim que mirar el passat, s'han fet coses malament. Però ara hem de ser realistes i veure la situació fredament. Jordi Mestre s'ha equivocat, en pensar que tot s'arreglaria, que podríem tenir una nova fusió, i no ens han deixat, o no ho ha sabut fer. Però realment crec, que si hi ha algú que ha mirat i/o MIRARÀ per nosaltres (dintre de les seves possibilitats actuals) és ell; o penseu que mirarien millor pels empleats: El Sr. Mata, El Sr. Coma, El Sr. Lisazo, el Sr. Toni Cruz,...? o com algú ha dit, un nou de fora; el que vingui vindrà a posar-se medalles, no a treballar pels empleats. Parlem amb Jordi Mestre, l'hem d'exigir, igual que ell fa amb nosaltres, hem de continuar Units.

    ResponElimina
  20. 600 M, però és que no viuen en el mateix món que nosaltres, no veuen que això és impossible. Ens diuen ja vàreu captar 200 M en un mes, ara 600M en 50 dies. PERÒ SI utilitzaven el 4,5% tan per renovacions com per captacions, ARA amb ESTRUCTURATS?, per captacions. Si, ja m'agradaria fer a mi per renovacions, no veuen ni analitzan res, només parlen. A sobre a mesura que vinguin el venciments hi ha gent que està esperan per treure i portar a altra Entitat (sense raó, ja què no té sentit, però ho fan).
    Si tenim que esperar que els 4 "companys" que estaven a la taula sol.lucionin algun tema ho tenim clar; dotaran el que tinguin que dotar i posaran excuses,"ja els hi vam dir que tenien que captar 600M". Vam sortir molt desaguts i a sobre aplaudint.

    ResponElimina
  21. Ahora te quejas de que es imposible captar 600 M.Pues no es aquí donde debes quejarte. Si en vez de aplaudir allí, os hubierais quejado a ellos en vez de hacerles la pelota, quizás otro gallo cantaria. Lo que pasa es que todos estais agarrados a vuestra silla y nadie se atreve a contradecirles. Pues ahora toca tragar.

    ResponElimina
  22. Si vau sortir aplaudint, serà que hi esteu d'acord....no ???

    ResponElimina
  23. O sigui, creieu que estem dacord perquè al final la gent va aplaudir (per inèrcia, per educació,...); i no valoreu la resta del meu comentari, no anem bé. Creieu q vam tenir torn de preguntes?, que ens van demanar opinió?, que som nosaltres els que decidim?. Ens critiqueu als que vam estar allà asseguts, escoltant utopies.
    Doncs si és el que penseu ...

    ResponElimina
  24. Estic d'acord amb el comentari de l'anònim del 20 d'octubre a les 21:19h. Qui dels que ha escrit aqui, i que tant critica, té els nassos de dir-ho en un lloc que sigui públic? Tenim el correu intern d'Unnim i el fòrum del portal d'empleats.... Però es clar, és més fàcil llançar crítiques als companys que van assistir des de la comoditat que dona l'anonimat. Ànims companys, que esteu pressionats pels de dalt, i criticats pels que estan per sota vostre!! Així no anem enlloc

    ResponElimina
  25. Es veritat, així no anem enlloc. Amb " alts " directius que només presionen i "baixos" directius que només fan que treslladar les presions als de baix i seguir ocupant els seus càrrecs, AIXÍ NO HEM ANAT ENLLOC I SEGUIREM SENSE ANAR ENLLOC.

    ResponElimina
  26. Benvinguts al mon real. He conegut l'oasi de les caixes, i no es sostenible ni els salaris que es pagaven ni les aventatges que teniu els treballadors d'quest tipus d'entitats financeres. He conegut de prop "la presió" que comenteu heu de soportar i senyors, siusplau, porto a la empresa privada mes de 20 anys treballant i em fan riure. El que deia: benvinguts al mon real

    ResponElimina
  27. Has publicat el comentari i volia demanar disculpes del meus dubtes al respecte si es publicaria o no. T'honora senyor/senyora administrador/a del blog

    ResponElimina
  28. La caixeta m'ha fet molt mal a mi a nivell personal he viscut la transformació feta per la secta de la persona que compartia la vida en mi.
    Quina neteja de cervell!!!!Quin monstre!!!

    ResponElimina