mUnyimCaixa

la caixa que xuma

divendres, 4 de novembre del 2011

De metàfores castelleres (i 2)


Integració social.

Una de les coses que em fa sentir més orgullós del fetcasteller és la integració social que genera. Cada cop que a algú de fora liexplico perquè m’agrada fer castells, li dic que és la barreja d’edats, desdels més menuts de 5 o 6 anys, fins els avis de més de 70, de tres generacionsd’una mateixa familia compartint pati d’assaig, d’homes, de dones, de religionsdiverses i laicitats de tota mena, de conservadors i progressistes, d’ètnies,cultures i països d’origen diferents. De rics i pobres. D’enginyers i paletes,d’artistes a aturats. Tothom té cabuda en una colla. Tothom és important i se’lrespecta pel que és.

I aquí això no ha passat. Als petits se’ls ha tractat depetits. Als mitjans, de perdedors. Aquí tothom porta l’estigma marcat pelsguanyadors.

Quin error més gran. Hi ha gent bona i dolenta a tot arreu.Bons professionals i gent amb molta galta. Mals directius i bons directius. Atotes les cases. De totes les cases. Les etiquetes d’origen s’han conservat.Les quotes han estat l’únic parametre i la qualitat humana i professional no haservit de res. Una llàstima.

Un exemple de que això dels castells només serveix permirar-s’ho per sobre i de lluny.

Els que estimem els castells demanem que, si es volen ferservir els seus exemples, s’apliquin els seus valors DEL TOT a Unnim. Sinó,oblidi’s de mencionar-nos.

5 comentaris:

  1. es pot dir mes alt però no més clar.

    ResponElimina
  2. Totalment d'acord. Però ja és hora de practicar-ho a casa nostra,i comencen a predicar-ho en veu alta en primera persona: els petits se'ls ha tractat com a petits, però aquests han d'alçar la seva veu. La valúa d'ells no té perquè ser proporcional a la dimensió de la caixa origen. I han de començar a perdre la por de parlar i els complexes i la resignació de que són els "petits", hi ha molts bons professionals!!! Els perdedors han de deixar de banda la seva actitud de perdedors!!! Ara estem tots a la mateixa nau a la deriva... I la resta... què puc dir de la resta? Doncs alguna cosa també haurem de canviar... Potser deixar de banda l'actitud de guanyadors??? Qui pot ser guanyador en una situació com l'actual? Tots sóm part del mateix problema. Potser han de deixar de banda l'actitud de guanyadors, i dialogar més, en comptes d'imposar? Reflexionem-hi i exigim a la direcció (en el sentit més ampli) que s'impliqui!

    ResponElimina
  3. En una colla castellera no es fa distinció per l'origen de les persones i no s'estableixen quotes de representació per ocupar càrrecs de responsabilitat.
    L'activitat castellera es basa en la confiança i en la generositat. Confiança en l'objectiu a assolir i sobretot confiança en que algú t'ajudarà quan si ho necessites. Generositat per ajudar al qui ho necessiti, sense demanar res a canvi, només per assolir l'objectiu comú.
    Tant de bó, des d'un principi la nostra entitat s'hagués gestionat amb criteris castellers.

    ResponElimina
  4. Avui s'ha fet públic que des de les institucions de Manlleu, Sabadell, Terrassa, s'ha demanat la disgregació de la Obra Social Unnim en les 3 Fundacions d'origen.
    Com pot ser que un projecte tant, tant i tant fracassat com Unnim, segueixi tenint a la Direcció General(i altres càrrecs de la cúpula) els seu principals impulsors? Igual que les oficines tenim objectius per complir, la Direcció General també, i ha fracassat estrepitosament, per tant ara és la base de la piràmide qui li ha de cantar la canya a la cúpula de la piràmide, amb la mateixa o més mala llet que utilitzen alguns directors de zona amb nosaltres. Tanta incompetència no es mereix menys.

    ResponElimina
  5. Parece mentira que aun estemos con este debate. Ya da igual si el Mestre sigue o no. Os suena el nombre de Nomura ? Buscat en el google: Unnim Nomura.
    Nos van a vender como el que vende un coche viejo y estropeado, como chatarra. Y que se hace con estos coches ? , pues al desguace. Y nosotros por aqui, debatiendo sobre la obra social y sobre la bondad de nuestros directores de zona !! Por favor que alguien tenga un poco de piedad de nosotros, somo buenas personas, honestas y trabajadoras, y nos han metido en este embolado sin que tengamos nada que ver !

    ResponElimina